Plovci za pecanje na rekama

Plovci za pecanje na rekama su esencijalni alat za svakog ribolovca koji uživa u lovu na tekućim vodama. Sa raznovrsnim modelima prilagođenim različitim tehnikama i uslovima ribolova, ovi plovci omogućavaju ribolovcima da postignu najbolje rezultate. Bilo da se radi o takmičarskom ribolovu, lovu na krupne grabljivice ili preciznom ribolovu na velikim daljinama, plovci za reke pružaju potrebnu stabilnost, preciznost i izdržljivost. Izrađeni od visokokvalitetnih materijala i dizajnirani da zadovolje specifične potrebe, ovi plovci su pravi izbor za svakog strastvenog ribolovca.

Plovci za pecanje na rekama

Plovci za pecanje na rekama predstavljaju ključni element opreme za ribolovce koji preferiraju lov na tekućim vodama. Ovi plovci su specijalno dizajnirani da se nose sa dinamičnim uslovima reka, pružajući stabilnost, preciznost i osetljivost potrebnu za uspešan ribolov. Različiti modeli plovaka za reke prilagođeni su različitim tehnikama ribolova i vrstama riba, a materijali i konstrukcija su optimizovani za dugotrajnu upotrebu i pouzdanost.

Plovci za reke izrađuju se od različitih materijala, uključujući balzu, poliuretan, plastiku i fiberglas. Balza je popularan izbor zbog svoje lakoće i plovnosti, dok poliuretan dodaje čvrstinu i otpornost na habanje. Kombinacija ovih materijala omogućava plovcima da izdrže abrazivne uslove tekućih voda i česte kontakte sa stijenama i drugim preprekama u vodi.

Pecanje na rekama nudi brojne prednosti za strastvene ribolovce. Reke su bogate različitim vrstama riba, uključujući šarane, skobalje, mrene, klenove i mnoge druge. Dinamični uslovi reka pružaju izazov i priliku za ribolovce da usavrše svoje veštine i tehnike. Plovci za pecanje na rekama su dizajnirani da se nose sa ovim izazovima, pružajući stabilnost, preciznost i pouzdanost potrebnu za uspešan ribolov.

Tehnika pecanja na rekama

  • Tehnika Kočenja: Ova tehnika se koristi kada se plovak postavlja tako da voda lagano nosi mamac, dok ribolovac kontroliše brzinu kretanja plovka. Ovo je efikasna tehnika za lov na ribe kao što su skobalj i mrena, koje se često hrane na dnu reke.

  • Tehnika Slobodne Vožnje: Ova tehnika omogućava plovku da slobodno pluta nizvodno, prateći prirodni tok reke. Ribolovac koristi ovu tehniku za lov na vrste riba koje se hrane na različitim dubinama i udaljenostima od obale.

  • Pecanje na Brzim Tokovima: Za brze tokove, ribolovci koriste teže plovke sa većim stabilizatorima kako bi plovak ostao stabilan u vodi. Ovo je ključno za uspešan ribolov u uslovima jakih struja gde je preciznost ključna.

Serija A

A Serija, univerzalni plovci, izrađeni od balze i poliuretana, predstavljaju vrhunsku opremu za ribolovce koji žele pouzdanost i funkcionalnost

Univerzalni plovci, izrađeni od visokokvalitetne balze i poliuretana sa izmenjivom antenom od plastike debljine 3mm različite dužine.

Serija B

B Serija, univerzalni plovci, izrađeni od balze i poliuretana, predstavljaju vrhunsku opremu za ribolovce koji žele pouzdanost i funkcionalnost

Univerzalni plovci, izrađeni od visokokvalitetne balze i poliuretana sa izmenjivom antenom od plastike debljine 4.5mm različite dužine.

Serija C

C serija nudi plovke visokog kvaliteta koji su idealni za sve vrste ribolova. Sa izmenjivim antenama, mogućnošću postavljanja ampule za noćno pecanje

Univerzalni plovci, izrađeni od visokokvalitetne balze i poliuretana sa izmenjivom antenom od plastike debljine 3mm, 4.5mm manjih gramaža.

Serija BOLO

BOLO Serija predstavlja plovke visokog kvaliteta koji su idealni za ribolov Bolonjez štapovima na rekama sa srednjim i brzim tokom i lako izmenjivom antenom

Najčešće korišćeni modeli kod pecanja Bolonjez štapovima na rekama sa srednjim
i bržim tokom.Koriste se za pecanje tehnikom KOČENJA ili tehnikom SLOBODNE VOŽNJE